De eerste resultaten van het nieuwe Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid zijn bekend. Vakmedianet en Factor Vijf herhaalden het onderzoek, dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden. En wat blijkt? Er is in een jaar weinig veranderd als je kijkt naar het aantal mensen dat wordt geacht duurzaam inzetbaar te zijn. Nog steeds blijft de teller steken bij ongeveer de helft van de mensen, volgens de HR-professionals en managers van hun eigen organisaties.

Dat vertelt Cristel van de Ven aan Glenn van der Burg in de uitzending van People Power FM van 23 maart 2017. Maar: er is wel degelijk iets veranderd, zegt ze: organisaties hebben beter voor ogen op welk punt het bij hun precies blijft haken.

Zijn zij wellicht geholpen door het onderzoek van vorig jaar? Daaruit bleek dat er in het containerbegrip Duurzame Inzetbaarheid vijf factoren uitsprongen waarop werkgevers meer konden letten. En je dankzij zo’n checklist meer bewust zijn van de bottleneck in je organisatie: dat is een belangrijk begin bij het werken aan Duurzame Inzetbaarheid.

Meer horen? Nieuwsgierig naar de toelichting van Cristel over de vijf factoren? De uitzending beluister je hier. Glenn van der Burg en Cristel van de Ven komen beide ook in actie op 11 april, op het HR Strategisch Jaarcongres, dat ook over de podcast berichtte. Dat lees je hier.