De afgelopen tijd heeft Cristel van de Ven de gelegenheid gehad om met woningcorporaties te werken aan het thema duurzame inzetbaarheid. Aedes, het magazine voor deze branche, vroeg haar in de editie van februari 2018 wat haar is opgevallen.

Uiteraard spelen bij corporaties dezelfde thema’s als op meer plekken: de verhoging van de AOW-leeftijd waardoor mensen langer moeten doorwerken, de snel opkomende digitalisering en robotisering waardoor banen veranderen, en de flexibilisering van arbeid.

Corporaties zetten zich daarom enorm in om te zorgen dat de fit tussen mens en werk blijft kloppen. Daarvan heeft Cristel een aantal mooie voorbeelden gezien. Daarbij stelt ze: “Praten blijft het belangrijkste instrument om medewerkers ook daadwerkelijk gebruik te laten maken van al die mogelijkheden. Het gesprek tussen medewerker en leidinggevende is essentieel. Waar sta je nu in je werkende leven? Wat wil je leren? Welke nieuwe klussen wil je doen? En wat heb je daarbij nodig? Dat vraagt om vertrouwen. En om oprechte aandacht. Jezelf ontwikkelen, is ook jezelf blootgeven. Daarbij kun je iemand liefdevol een schopje onder de kont geven om in beweging te komen.”

Nieuwsgierig? Lees het artikel hier online.