Laatst mocht ik meekijken met een functioneringsgesprek tussen een leidinggevende en één van zijn medewerkers. Ter voorbereiding hadden beide een functioneringsformulier ingevuld. Bij de start van het gesprek schoof de leidinggevende het formulier aan de kant en zei: “Zo, zullen we het dan nu gaan hebben over de belangrijke dingen: hoe gaat het nu écht met je?” Waarop de medewerker vertelde over de werkstress die hij ervoer.

Wat deze leidinggevende en medewerker heel goed deden, was het benoemen van gevoelens naast het bespreken van zakelijk inhoudelijke punten. En drie kwartier later hadden deze twee afspraken gemaakt over werktijden én over het volgen van een opleiding waar de medewerker veel energie van kreeg. Zó voer je een goed gesprek over werk en ontwikkeling.

Wetenschappers Lynda Gratton en Sumantra Ghoshal bestempelen dergelijke gesprekken als creatieve dialogen. In een creatieve dialoog puzzelen gesprekspartners op oplossingen die alle partijen dienen. Zulke gesprekken vervullen een sleutelrol in de relaties op de werkvloer en de duurzame inzetbaarheid van mensen. Het is dan ook van groot belang dat we dergelijke gesprekken leren voeren.

Wil jij ook betere gesprekken voeren op het werk? Gewoon dóen. Luister goed, vat samen en vraag door. En als je merkt dat het gesprek niet lekker loopt, zeg dat dat gewoon hardop. Zeg bijvoorbeeld dat je het idee hebt dat het niet echt opschiet zo. Dat is even heel spannend, maar het gesprek raakt dan meteen de kern.

Van deze 4 tips knappen de meeste gesprekken al zienderogen op:

  1. Coöperatieve houding / Samen puzzelen.
  2. Gesprek niet uit de weg gaan.
  3. Luisteren, samenvatten, doorvragen (LSD).
  4. Emoties benoemen.

Laat je weten hoe het je bevallen is?

 

Het beeld is van Alper Çuğun op Flickr