Tijdens de Week van de Ondernemer half  april 2016 vond de Nederlandse kick-off plaats van de Europese campagne ‘Healthy Workplaces for All Ages ’. Met inspirerende tafelsessies bij het Nederlandse Focal Point* hebben ondernemers van elkaar geleerd hoe belangrijk duurzame inzetbaarheid is voor bedrijven en hun werknemers. De sessie werd ingeleid door Henkjan Smits en Annemarie van Gaal.

Omdat voorbeelden zeer leerzaam bleken, wil NL Focal Point de beste initiatieven in Nederland onder de aandacht brengen. Via de Goede Praktijken Competitie kunnen bedrijven of organisaties zichzelf met hun aanpak van duurzame inzetbaarheid op de kaart zetten. Hoe dat in zijn werk gaat, kun je in dit filmpje bekijken.

De Goede Praktijken Competitie is inmiddels een bekend onderdeel van iedere Europese campagne over veilig en gezond werken. Bedrijven en organisaties krijgen de mogelijkheid te laten zien dat het verbeteren van duurzame inzetbaarheid belangrijk is en niet persé altijd moeilijk hoeft te zijn. En dat inspireert weer andere bedrijven om ook tot actie over te gaan. We zoeken dus de beste voorbeelden uit alle hoeken van Europa. Eerst zijn er de nationale rondes waarvan de winnaars door gaan naar de prestigieuze ‘European Good Practice Awards’. Bedrijven dingen mee naar de prijzen (2.000 Euro en mogelijk een ticket naar Malta) door de jury duidelijk te maken hoe de organisatie de duurzame inzetbaarheid van werknemers verbetert.

Heeft jouw bedrijf goede gewoontes die een gezonde werkplek voor mensen van alle leeftijden bevordert? Doe mee aan de competitie van NL Focal Point*.

[Inschrijving gesloten] Een jury, bestaande uit overheid (MinSZW), werkgeversvertegenwoordigers, werknemersvertegenwoordigers en experts, waaronder Aukje Nauta, beoordelen de inzendingen en bepalen de winnaars.

*Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk