Elk kind dat nu geboren wordt, moet 60 jaar lang blijven werken. Dat hangt samen met de levensverwachting van de baby’s van nu: de kans dat zij 100 jaar oud worden is sterk aanwezig. Wat kun je doen om werk leuk te houden?

Susanne Bosman van EenVandaag ging daarover op 15 januari 2019 in gesprek met Aukje Nauta, die zich om te beginnen afvroeg hoe het toch komt dat we werk in het algemeen neerzetten als iets stoms. Dat is volgens haar niet nodig, mits je goed voor ogen blijft houden wat voor jou belangrijk is in leven en werk, en daar zoveel mogelijk naar probeert te handelen.

Houd oog voor je behoefte aan zingeving en verbinding. Wees je ervan bewust dat werk je gevoelens van competentie en autonomie kan geven, wat voor de meeste mensen van belang is. En ga regelmatig een goed gesprek met je werkgever aan; kijk samen of je maatwerkafspraken kunt maken die jou met plezier en energie in ontwikkeling en aan het werk houden. Of je werk nu praktisch is of meer cognitief van aard, er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

Beluister de uitzending hier.