Nog niet eerder kreeg de duurzame inzetbaarheid van veel werkenden zo’n knauw als in de huidige coronacrisis. Tenminste, dat valt te vermoeden. Want zorgpersoneel werkt de klok rond, flexwerkers zitten werkloos thuis, en wie thuiswerkt, wordt enorm uitgedaagd door kinderen met schooltaken, door eenzaamheid of angst voor het virus.

Maar hoe zit het echt? Wat ziet je (HR-)manager, gebeuren bij de medewerkers van jouw organisatie? Om te weten hoe jij en duizenden van jouw collega’s erover denken vragen we je om mee te doen aan deze bijzondere jubileumeditie van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid.

Voor het vijfde jaar op rij voeren prof. dr. Aukje Nauta en drs. Cristel van de Ven van Universiteit Leiden en Factor Vijf dit onderzoek uit, in opdracht van PW.

Hoe meer (HR-)managers deelnemen, hoe waarheidsgetrouwer wij antwoorden kunnen geven op vragen als: wat betekent thuiswerken of de anderhalvemeterwerkvloer voor vitaliteit, vakmanschap en verandervermogen van medewerkers? En staat duurzame inzetbaarheid nog steeds, of juist nu, op de strategische agenda van organisaties?

Klik hier om de vragenlijst te starten (gebruik Microsoft Edge). Invullen duurt ca. tien minuten. De informatie wordt anoniem verwerkt en resultaten worden gepubliceerd in PW.

[NB als je de startpagina niet krijgt, probeer het dan opnieuw in Microsoft Edge.]

Alvast veel dank voor de medewerking, ook namens Aukje Nauta en Cristel van de Ven,

Martijn van der Kooij.
Hoofdredacteur