Uitzendkrachten willen net als iedereen leuk en goed werk doen. Ze willen een volwaardig inkomen, zekerheid over voldoende werk en een toekomstperspectief. En dat geldt niet alleen voor nu, maar tot ze met pensioen gaan. De uitzendorganisaties willen zich, samen met de opdrachtgevers, ook inzetten voor hun duurzame inzetbaarheid, opleiding en ontwikkeling.

STAF en STOOF zijn de organisaties die al deze ‘stakeholders’ bij hun strevens ondersteunden. Zij organiseerden een strategische werkconferentie met deze stakeholders (dus juist ook de uitzendkrachten), onder begeleiding van Aukje Nauta, om de toekomst te verkennen. Dat mondde uit in een door Aukje opgesteld strategiedocument.

Inmiddels heeft dit geleid tot het besluit van STAF en STOOF om met ingang van 2019 hun krachten voor uitzendkrachten en de uitzendbranche te bundelen. De nieuwe stichting DOORZAAM (gebouwd op STAF & STOOF) heeft als doelstelling het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

De gedeelde visie van STAF en STOOF, waarin opleiding en ontwikkeling onlosmakelijk verbonden zijn aan arbeidsomstandigheden, gaat DOORZAAM integraal inzetten om dit doel te bereiken. Met praktische informatie, instrumenten, producten, vergoedingen en activiteiten ondersteunt DOORZAAM uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers, zodat zij zelf kunnen werken aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Hoe? Je leest er alles over in dit artikel op de nieuwe website van DOORZAAM.