Gein en ongein van ons brein. Zalige Zondag Wetenschapshuis


Evenementgegevens


De neurologie mag zich in (werkend) Nederland in een groeiende belangstelling koesteren. We krijgen steeds meer tips & tricks voor het managen van onszelf, (relaties met) de mensen om ons heen, onze tijd, gezondheid en stress. Ook in het Wetenschapshuis komen de hersenen aan bod op de Zalige Zondag van 5 november. Want: het gerucht gaat dat we steeds slimmer worden. Is dat zo? En zeer actueel: anti-sociale neigingen, waar komen die vandaan?

Prof. Liesbeth Sterck vertelt over De evolutie van intelligentie. Biomedisch wetenschapper dr. Lucres Nauta-Jansen, plaatsvervangend hoofd van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie aan de VUmc, geeft een lezing over het antisociale puberbrein. Bijzondere optredens, die worden afgewisseld met muzikale inspiratie in ‘Lied voor een verhaal’.

“Verbindingen leggen tussen kunst, cultuur, natuur en wetenschap: het is belangrijker dan ooit, in een tijd vol fake news en geïsoleerde bubbles.” Aldus Aukje Nauta, A&O psycholoog en mede initiatiefnemer van het Wetenschapshuis in De Theaterloods.

Beleef een bijzondere Zalige Zondag op 5 november. Natuurlijk met heerlijke lunch en herfstwandeling!

Reserveer hier je kaarten