Managementboek schrijven? Exclusief Schrijfweekend (2e editie)


Evenementgegevens


Zit jouw (management)boek al helemaal in je hoofd,
maar krijg je het maar niet op papier?

Wil je een boek schrijven over jouw unieke visie,
jouw managementstrategie of jouw inspirerende bedrijfsverhaal,
en zo misschien wel uitgroeien tot een ‘thought leader’?

 Verlang je ernaar om alle kennis en ervaringen,
opgedaan tijdens jouw professionele leven,
vast te leggen voor de toekomst in de vorm van een boek?

Brandt er een boektitel op jouw lippen? Wil jij een boek schrijven?
Kortom: schuilt er een (management) auteur in je?

Dan hebben we goed nieuws!

Van woensdag 28 juni t/m zondag 2 juli 2017 organiseren we de 2e editie van ons Schrijfweekend op Topniveau. Dit weekend, speciaal voor ondernemers, zelfstandigen en (thought) leiders, is geïnspireerd op de succesvolle schrijfweken van bestsellerauteurs Geert Kimpen en Christine Pannebakker.

Enthousiast? Schrijf je hier in. Het aantal plaatsen is beperkt!

Wat vonden anderen van het weekend?

In oktober 2016 organiseerden we het schrijfweekend voor de eerste keer, met doorslaand succes.
Inmiddels hebben de eerste boeken van deze groep het levenslicht gezien.
De deelnemers vertelden ons:

“Ik heb zelden zoveel gelachen en geleerd over iets waarvan ik dacht dat ik er nooit iets van zou gaan bakken.”
Ingrid van Sloun, directeur CommComm Communicatie Company

“Een inspirerend, intensief en ontzettend waardevol weekend waarin je niet alleen alle tools krijgt die je nodig hebt om een bestseller te schrijven, maar ook nog eens kennis maakt met een groep coaches en medeschrijvers die een nieuwe dimensie geven aan het begrip ‘verhalen vertellen.”
Christiaan Slierendrecht, oprichter WeAreMedia / JijOnline

“Het schrijversweekend was voor mij wervelend en verrijkend. Ver buiten mijn comfort-zone maar ontzettend inspirerend en leerzaam.”
Hanneke Moonen, auteur van het HOE-boek voor strategische personeelsplanning

“Deze praktische, inspirerende en soms ontroerende 4 daagse wervelwind langs allerlei aspecten van schrijven verdiept je ambities als schrijver en als mens.”
Patrick Willer, Workforce Innovation Consultant SAP

Hoe ziet het Schrijfweekend eruit?

 • Voorafgaand aan het weekend krijg je een Schrijfplan toegestuurd.
 • In vijf persoonlijke coachingsgesprekken tijdens het weekend krijg je feedback op jouw Schrijfplan. Met Geert Kimpen over de structuur van het boek, met Christine Pannebakker over de inhoud en stijl, met Walter Supèr over de verhaallijn, met Aukje Nauta over (wetenschappelijke) fundamenten voor de inhoud, en met Cristel van de Ven over wat jou persoonlijk drijft bij het schrijven van jouw boek.
 • Daarnaast geven we dagelijks work­shops rond alle technische, praktische en inhoudelijke aspecten van het schrijven. Workshops over de blauwdruk van je boek, de structuur, plot, het geheim van een non-fictie bestseller, hoe je theorie tot een pageturner maakt, de personages, de synopsis, de vorm en de stijl. Je schrijft ook een erotische scène en je leert hoe je een uitgever vindt, wat de voor- en nadelen zijn van selfpublis­hing, hoe je jouw boek in de wereld zet, hoe je lezingen en interviews geeft en… je leert het grootste geheim van de schrijver.
 • Bert van Dam, auteur van BOEM! makbuntu, Het model voor de zin van het leven komt zijn kennis delen. Bert was managing director van Planet Internet, Phonehouse Nederland en Phonehouse Europa. Zijn boek werd direct opgepakt door de media en is inmiddels uitgekomen in Amerika.

Daarnaast verrassen we je met tal van andere activiteiten die jou als auteur inspireren om een nog beter boek te schrijven.

Wat heb jij na afloop van het Schrijfweekend?

 • Een duidelijke structuur voor jouw boek
 • Een duidelijk plot voor ogen
 • De vaardigheid om pakkend, boeiend en inspirerend te schrijven
 • Scherpe keuzes gemaakt in wat jij nodig hebt en gaat doen om ervoor te zorgen dat jouw boek er ook echt komt
 • Inzicht in de wijze waarop jij jouw boek gaat uitgeven en in de markt gaat zetten
 • Een groep van gelijkgestemde boekschrijvers ontmoet, die jij kunt steunen en aan wie jij steun kunt vragen tijdens het eenzame schrijven
 • Een onvergetelijke ervaring gehad….!

Wie organiseren het Schrijfweekend?

GeertGeert Kimpen, hij schreef de wereldbestseller De Kabbalist. Het boek verscheen in zeventien landen. Ook zijn romans De geheime Newton, Rachel, of het mysterie van de liefde en De prins van Fillettino, de roman over de financiële crisis, werden vaak herdrukt. Samen met Michelle Shanti runt hij de uitgeverijen London Books en Paris Books. Christine Pannebakker is er redacteur.

 

ChristineChristine Pannebakker, zij schreef de bestsellers Wie ben ik (25ste plek van de Libris Top 100 Best Verkocht), Vrouwenpower, Vrouw en Geld, Het mama masterplan en De Week. Ze interviewde vele topvrouwen, overal ter wereld. Ze werkte voor de Belgische kwaliteitskrant De Standaard en won diverse prijzen met haar series. Met Geert Kimpen organiseerde ze succesvolle Schrijfweken en richtte ze twee uitgeverijen op.

 

Aukje-schrijfweek

Aukje Nauta, zij is mede-eigenaar van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Tot 2015 was zij bijzonder hoogleraar ‘Employability in werkrelaties’ en kroonlid SER. Zij schreef vele wetenschappelijke en vakartikelen over vernieuwing van arbeidsrelaties, conflicthantering en organisatieontwikkeling. Aukje coacht leiders op topniveau.

 

Cristel-schrijfweek

Cristel van de Ven, zij is mede-eigenaar van Factor Vijf. Zij adviseert organisaties over en doet onderzoek naar duurzame inzetbaarheid, diversiteit en leiderschap. Ze publiceert hierover in vakbladen en is gastdocent bij diverse opleidingsinstituten. Cristel is een ervaren projectleider en procesbegeleider. Zij coacht leiders op topniveau.

 

walter superWalter Supèr, hij is de oprichter van De Theaterloods Radio Kootwijk, kuuroord voor de ziel en de zaak. Hij combineerde zijn theater- en bedrijfskunde-opleidingen en -ervaring in Productiehuis Plezant (1999). Inmiddels is hij een doorgewinterd schrijver van voorstellingen over werk, leven en liefde. Hij weet: wat je schrijft, moet van begin tot eind pakken.


Waar en wanneer vindt het weekend plaats?

Het lange weekend vindt plaats op het kasteel van Landgoed Zonheuvel in Doorn, van 28 juni t/m 2 juli 2016. Prijs: €1.895 incl. btw. Overnachtingen, ontbijt, lunch en diners inbegrepen. Schrijf je in via het online inschrijfformulier!
NB Op het formulier staan de annuleringsvoorwaarden.

Een folder met alle informatie kun je hier downloaden.