Vergrijzing, flexibilisering, digitalisering en robotisering. De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Nieuwe tijden vragen om nieuw werkgeverschap. Maar hoe houd je mensen als werkgever duurzaam inzetbaar?

Daarover ging het werkgeversdebat van BNR, 17 januari 2018 in Amsterdam. Met inleidingen van verschillende sprekers, waaronder werkgevers die hun ervaringen deelden. Want hoe doe je dat nu praktisch gesproken, duurzame inzetbaarheid bevorderen? De aanpak van Snoek Hoveniers lijkt te illustreren wat Aukje Nauta als het cruciale ingredi├źnt ziet: de persoonlijke aanpak, een goed gesprek, zodat er sprake is van maatwerk en echte wederkerigheid.

En wat betreft het omgaan met de nog altijd toenemende onzekerheid op de arbeidsmarkt, die mensen eigenlijk zou moeten dwingen om flexibel en lerend te blijven in hun werk, gaf Aukje Nauta nog een tip mee. ”Er is een balans nodig in onzekerheid. Volledig in je comfort zone zijn op werk zorgt voor geen ontwikkeling; onzeker zijn over of er morgen nog wel brood op de plank ligt werkt juist averechts.”

Lees het verslag van BNR hier,
of beluister de uitzending hier.

 

De foto is van Sander Nieuwenhuys