Factor Vijf Gezelschapslid Astrid van Hest ontwikkelde met ontwerper Koen Steger de FLUX, waarmee je creativiteit en ontspanning kunt stimuleren. De FLUX gaat in de Week van het Werkplezier (12-16 november) op toernee, en kan ook bij jouw organisatie staan!

Koen Steger beschrijft zijn werk als immersive art: kunst waarin je je kunt onderdompelen. Je bevindt je als het ware in de (visuele en akoestische) ruimte die hij ontwerpt, en dat doet iets met je.

Dat geldt zeker voor de FLUX, een lichtinstallatie die Koen ontwierp op basis van onder meer wetenschappelijk (hersen)onderzoek. Acht minuten in de FLUX, een bad van licht en stilte, en je komt er verkwikt uit. Onderzoek geeft aan dat mensen onmiddellijk ontspanning en een toename van creativiteit ervaren.

Vandaar dat een aantal grote organisaties inmiddels interesse heeft in het plaatsen van een FLUX op locatie. De FLUX is een mooi voorbeeld van hoe kunst duurzame inzetbaarheid kan ondersteunen, iets waar onder meer Aukje Nauta voor pleit.

Meer informatie en contactgegevens vind je hier.