Terwijl we steeds langer moeten doorwerken, hebben ouderen steeds minder kans op de arbeidsmarkt. Al eerder bleek uit onderzoek dat Factor Vijf mede heeft verricht, dat hierbij ook onjuiste vooroordelen over oudere werk- en opdrachtnemers een rol spelen. Tegelijk is het goed als mensen zich terdege bewust zijn van manieren waarop zij hun eigen kansen kunnen verhogen om werk te houden en nieuw werk te krijgen.

Daarom is begin deze maand vanuit het Ministerie van SZW een tijdelijke subsidieregeling van kracht geworden. Die is bedoeld om te zorgen dat werkende mensen – zowel werknemers als ZZP-ers – van 45 en ouder tijdig gaan bedenken hoe zij lekker kunnen blijven werken, nu en straks. De regeling is niet voor iedereen; op dit moment geldt hij alleen voor bepaalde beroepsgroepen.

Ken jij bijvoorbeeld, via werk of privé, cateraars, ambulancebroeders, personal assistants, verkoopmedewerkers, loketbeambten, schoonmakers of toezichthouders die 45 zijn geworden? Maak ze attent op de regeling. Ze kunnen samen met een loopbaancoach een plan opstellen: een zogenoemd Ontwikkeladvies. De coach kan daarvoor subsidie aanvragen. De werkgever hoeft hier niet bij betrokken te worden, maar dat mag natuurlijk wèl.

Ook voor werkgevers is er een subsidiemogelijkheid: leidinggevenden kunnen een training volgen voor het oppakken van de resultaten van een ontwikkeladvies. Daarvoor vraagt de aanbieder van de training subsidie aan.

Alle informatie over de regeling en een volledige lijst met beroepsgroepen vind je hier.

Loopbaancoach? Registreren van een traject kan hier.

 

Foto: rawpixel.com op Unsplash