Hoe creëer je werk van betekenis?

Wanneer Cristel van de Ven een lezing geeft voor het HR-team van Signify over Werk van Betekenis, ziet één HR adviseurs direct aanknopingspunten met hun health & wellbeing programma. Hij vraagt Cristel om de lezing om te werken naar een workshop voor fabrieks- en magazijnpersoneel van Signify en hun leidinggevenden.

Paper-denken

Parer-doen

Wat we doen

Cristel geeft workshops bij Signify in Winterswijk en Maarheeze (fabrieksomgevingen) en op Flight Forum (magazijn). Ze vertelt mensen waar je wel en niet gelukkig wordt en wat je kunt doen om werk van betekenis te creëren. De deelnemers reflecteren op wat zij zelf willen en kunnen veranderen in hun werk en leven, om meer welbevinden te ervaren. Goede voornemens werken ze uit in concrete als-dan plannen, met behulp van het instrument ‘WOOP jezelf naar werkgeluk’.

Deelnemers posten enthousiaste berichten over de workshop op LinkedIn en interne social media kanalen. Het hoofdkantoor van Signify pikt deze geluiden op en vraagt om een Engelstalige versie. Niet veel later geeft Cristel de workshop in Amsterdam, in het Engels, voor de internationale staff van Signify.

Wat we bijdragen

Dankzij onze procesbegeleiding kunnen Philips en de vakbonden zich tijdens vergaderingen volledig richten op de inhoud. Wij bewaken voortgang en tijd, zorgen voor een goed gespreksklimaat en heldere verslaglegging van acties en besluiten. Samen met de programmamanagers Veerkracht@Werk van Philips Lighting en Royal Philips bedenken we creatieve werkvormen. Hierdoor maken zoveel mogelijk medewerkers kennis met het fonds en kunnen ze hun eigen veerkracht versterken. Zo creëren we, beetje bij beetje, een ontwikkelvirus bij Philips.

Paper-kijken

Vergelijkbaar werk deden we voor onder meer:

  • Rijkswaterstaat
  • TU Eindhoven
  • DSM