Hoe krijg je, als ondernemer, ondernemende mensen?

Hoe haal je als ondernemer het beste in je mensen naar boven? Hoe zorg je dat ze productief zijn, zich duurzaam ontwikkelen en met plezier hun werk doen? Hoe laat je de productiviteit van medewerkers fors stijgen? Kortom, hoe krijg je ondernemende mensen?

Het antwoord op deze vragen wilde Synpact ondernemers graag geven, op de Week van de Ondernemer 2016. Synpact organiseert dit event al twintig jaar. Verdeeld over zes dagen worden duizenden ondernemers geïnspireerd door topcoaches, experts en succesvolle ondernemers.

Aan Factor Vijf de opdracht om tijdens de Week van de Ondernemer 2016, in nauwe afstemming met het Ministerie van SZW en MKB Nederland, vorm en inhoud te geven aan een theatersessie en content area, getiteld ‘In 5 stappen naar ondernemende mensen’.

Paper-denken

Parer-doen

Wat we doen

Op basis van onze onderzoek- en advieservaring ontwikkelden we een theatersessie. Daarin onthult Aukje Nauta in een inspirerend verhaal van 20 minuten het geheim van de vijftrapsraket naar ondernemende mensen.

Op onze content area kunnen ondernemers deelnemen aan drie activiteiten. Ten eerste de quickscan: op tablets vullen ondernemers in twee minuten een vragenlijst in, waardoor ze weten hoe ze scoren op de 5 stappen naarondernemende mensen. Ten tweede speedcoaching: adviseurs van Factor Vijf geven ondernemers concrete tips, afgestemd op hun situatie, ter stimulering van ondernemende mensen die duurzaam inzetbaar zijn. En als derde activiteit kunnen zij met mede-ondernemers de Koerskaart In vijf stappen naar ondernemende mensen spelen.

Wat we bijdragen

De theatersessie van Aukje Nauta trekt volle zalen; ondernemers vinden haar lezing zeer inspirerend, zo blijkt uit de evaluaties. Honderden ondernemers vulden de quickscan in en kregen waardevolle speedcoaching van de adviseurs van Factor Vijf. Ook de Koerskaarten zijn door meer dan honderd ondernemers met enthousiasme gespeeld. De ondernemers die op deze manier aan intervisie deden, wisselden kaartjes met elkaar uit, gingen met een plan van aanpak naar huis, en hadden collega’s gevonden met wie ze het thema ‘ondernemende mensen’ op de agenda zullen houden.

Het Ministerie van SZW en MKB Nederland zijn dusdanig overtuigd van het belang van een goede dialoog over duurzame inzetbaarheid, dat zij samen met Factor Vijf op zoek gaan naar wegen om die dialoog duurzaam op de agenda van bedrijven te krijgen.

Paper-kijken

Vergelijkbaar werk deden we voor onder meer:

  • FLOW (sectorfonds woningcorporaties)
  • Metalektro
  • SBCM
  • Vakmedianet
  • PoldeJong&Partners
  • Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid
  • Reed Business