Voor TheaterMakers Radio Kootwijk vroeg Aukje Nauta aan verschillende wetenschappers wat voor hun van waarde bleek of bleef in deze vreemde tijden van Corona. De komende tijd zal ze dit op onregelmatige basis blijven doen, dus houd het online theater in de gaten.

‘Het kopje koffie met collega’s’, zei Dr. Lucres Nauta-Jansen, ‘want zoomend brainstormen is waardeloos’. Toch biedt deze tijd ook rust en ruimte voor het kauwen op onderzoeksresultaten, en leert ze noodgedwongen in hoog tempo bij over het omzetten van haar neurobiologische onderzoeksactiviteiten naar online.
Lees het interview hier.

Ook Prof. Dr. Carsten de Dreu ontdekte dat face-to-face interactie met collega’s de kurk is waar wetenschap op drijft. Waardeloos dat dat niet kan, maar waardevol dat de wetenschap in deze tijd het vertrouwen van het grote publiek lijkt terug te winnen. En dat er ook in het bedrijfsleven een kanteling lijkt te komen in wat waardevol gevonden wordt.
Lees het interview hier.

Aukje zelf trapte de serie af en schreef een bespiegeling op de spreuk die ze op 25 april op haar scheurkalender trof. ‘Wat je ongewild verliest, verdubbelt in waarde’. Ze blijkt te geloven dat het verlies tijdelijk is, en intussen leidt tot een herwaardering voor wat gebleven is.
Lees haar blog hier.