Voor TheaterMakers Radio Kootwijk vroeg Aukje Nauta aan verschillende wetenschappers wat voor hun van waarde bleek of bleef in deze vreemde tijden van Corona. De komende tijd zal ze dit op onregelmatige basis blijven doen, dus houd het online theater in de gaten.

‘Rustig kunnen nadenken over de essentie’, want terugkijkend constateert Prof. Dr. Ellen Giebels dat zij toch wel erg aan het jakkeren was. Verder hoopt ze dat er onder invloed van Corona een beweging komt naar meer samenwerking in meer divers samengestelde groepen. Met oog voor ieders unieke talent en bijdrage.
Lees haar pleidooi voor slow science hier.

‘Het kopje koffie met collega’s’, zei Dr. Lucres Nauta-Jansen, ‘want zoomend brainstormen is waardeloos’. Toch biedt deze tijd ook rust en ruimte voor het kauwen op onderzoeksresultaten, en leert ze noodgedwongen in hoog tempo bij over het omzetten van haar neurobiologische onderzoeksactiviteiten naar online.
Lees het interview hier.

Ook Prof. Dr. Carsten de Dreu ontdekte dat face-to-face interactie met collega’s de kurk is waar wetenschap op drijft. Waardeloos dat dat niet kan, maar waardevol dat de wetenschap in deze tijd het vertrouwen van het grote publiek lijkt terug te winnen. En dat er ook in het bedrijfsleven een kanteling lijkt te komen in wat waardevol gevonden wordt.
Lees het interview hier.

Aukje trapte zelf de serie af en schreef een bespiegeling op de spreuk die ze op 25 april op haar scheurkalender trof. ‘Wat je ongewild verliest, verdubbelt in waarde’. Ze blijkt te geloven dat het verlies tijdelijk is, en intussen leidt tot een herwaardering voor wat gebleven is.
Lees haar blog hier.