Zoek je een goede spreker of scherpe dagvoorzitter voor je congres? Factor Vijf verzorgt met grote regelmaat prikkelende (online) lezingen op landelijke congressen over duurzaam werken, leren en organiseren. In onze lezingen verwerken we de nieuwste wetenschappelijke inzichten in combinatie met concrete voorbeelden vanuit de organisatiepraktijk.

We treden ook op als dagvoorzitter. In die rol denken we volop mee met het hele congresprogramma. We zetten ons netwerk in voor boeiende sprekers, workshopleiders en gasten. Zo maken we van elk congres een succes.

Daarnaast geven we gastcolleges bij diverse (management) opleidingen van universiteiten en hogescholen.

Ter inspiratie vind je hieronder drie lezingen die we kunnen verzorgen. Maar, uiteindelijk is elke lezing van Factor Vijf op maat van doel en doelgroep van elk congres. We verwerken ook steeds de laatste actualiteiten en wetenschappelijke kennis erin. Onze lezingen kunnen live of als webinar plaatsvinden.

Duurzame Inzetbaarheid

Hoe zorg je dat mensen lekker kunnen werken – nu én straks – in een baan die bij hen past, waarin hun talent tot recht komt? Welke hulp hebben ze daarbij nodig, en van wie? In deze lezing behandelt Cristel van de Ven of een lid van ons Factor Vijf Gezelschap het waarom, wat en hoe van duurzame inzetbaarheid, inclusief de vijf organisatiefactoren die duurzame inzetbaarheid bewezen versterken. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden laten we zien hoe duurzame inzetbaarheid succesvol gestalte krijgt.

Werk met zin!

Welke werkdoelen maken ons (on)gelukkig en waarom? Waarom houdt ons brein ons continu voor de gek? En wat kunnen we doen om werkgeluk te vergroten? Daarover gaat deze interactieve lezing. Op basis van wetenschappelijke inzichten vertelt Cristel van de Ven welke strategieën je kunt toepassen om werkgeluk te verbeteren en om werk van betekenis te creëren. Bovendien leert Cristel je de WOOP-techniek, waarmee je goede voornemens omzet in daden.

Hybride werken

De coronapandemie bracht ons het grootste werkexperiment aller tijden. We gingen massaal thuiswerken. Wat deed dit voor vitaliteit, samenwerking en innovatie? Factor Vijf deed onderzoek naar de effecten van de coronapandemie en ontdekte grote verschillen tussen groepen werkenden. Gaan we weer terug naar de werkvloer, dan is de grote vraag: hoe geven we hybride werken vorm? In deze lezing gaat Cristel van de Ven of een lid van ons Factor Vijf Gezelschap in op de belangrijkste lessen uit coronatijd en geeft ze waardevolle tips om hybride werken duurzaam vorm te geven.