Op 7 mei 2018 werd alweer de dertiende Aanrader van Aukje Nauta uitgezonden op PeoplePowerFM. In gesprek met Glenn van der Burg benadrukt Aukje hoe belangrijk het is om van elke baan, al is hij voor twee maanden, een beetje beter te worden. Als je daar op let, ben je structureel bezig met je duurzame inzetbaarheid.

Daarbij, zegt Aukje, is het belangrijk om ondersteuning te krijgen. Niemand kan dit alleen. Je hebt iemand nodig die je vraagt: wie ben je? Wat wil je doen en leren? Wat zou jou doen groeien in dit werk? Iemand ook die weet wat er voor instrumenten voorhanden zijn, en die weet waar vraag en aanbod elkaar, zeker in de toekomst, gaan ontmoeten.

Dat kunnen we allemaal voor elkaar doen, zegt Aukje, maar dit is bij uitstek ook hoe zij de rol van de intercedent in de flexbranche ziet; een branche die zich momenteel overigens volop bezint op het thema duurzame inzetbaarheid. Hard nodig, want de tendens naar flexibilisering zet door, en het is belangrijk om de arbeidsmarkt desondanks inclusief en duurzaam te houden.

Meer horen? De uitzending beluister je hier.