Waar we eerder nog konden zeggen dat de Coronapandemie een groot werkexperiment was, komen we langzamerhand in een fase waarin het om een leefexperiment gaat. Hoe gaan we hier mee om? Redden we het? Vinden we elkaar en onszelf nog? Zien we al een toekomst voor leven en werk?

Cristel van de Ven en Aukje Nauta wilden hierop graag bespiegelen. Op 24 september 2021 organiseerden zij daarom  samen met Walter Supèr en Daphne Goudsmit van De Theaterloods een bijeenkomst op locatie van laatstgenoemde in Radio Kootwijk.

Vijfentwintig mensen deden mee. Mensen met uiteenlopende rollen en achtergronden, uit verschillende branches. Van OR-voorzitter tot HR-directeur en van rector tot trendwatcher.

Zij keken allereerst naar de indringende toneelvoorstelling Project Ik waarin een jonge vrouw worstelt met haar (werkende) bestaan. Vervolgens vertelden zij elkaar verhalen over hoe zij de coronapandemie tot dan toe hadden ervaren. Daarna spraken ze al wandelend over hun drijfveren, angsten en verlangens in werk en leven. Met hulp van vragen uit de ‘1000 vragen wand’ formuleerde iedereen een persoonlijke les en/of voornemen. Uit alles wat besproken en bedacht werd, stelden Cristel en Aukje de whitepaper Waardevol leven en werken samen.

Download de whitepaper hier.