Wie is Factor Vijf?

Factor Vijf Organisatieontwikkeling bestaat sinds 2010, destijds opgericht omdat we werkrelaties wilden helpen vernieuwen. Zodat mensen lekker kunnen werken, nu en straks, en organisaties floreren. Onze ambitie om de wereld van werk te vernieuwen, is onveranderd hoog. Omdat werken, leren en organiseren continu anders, beter kan.

De naam Factor Vijf is afgeleid van de vijfde dimensie van de Big Five persoonlijkheidstheorie. Mensen die er hoog op scoren, staan open voor verandering. Dat wensen we mensen en organisaties toe. Want als mens en organisatie nieuwsgierig en leergierig zijn, dan gaan ze in gesprek om voor elkaar en hun omgeving van betekenis te zijn. Zo ontdekken ze de kracht van gulle wederkerigheid.

Dialoog en maatwerk als speerpunt

Factor Vijf is met en voor haar klanten continu op zoek naar sociale innovaties van werken, leren en organiseren. Denk aan hoe mensen (samen)werken, zich ontwikkelen, gesprekken voeren, maatwerkafspraken maken, prestaties leveren en leiding geven.

Dialoog is daarbij belangrijk gereedschap. Stel je bijvoorbeeld een callcentermedewerker voor die in gesprek met zijn leidinggevende regelt dat hij de meest gestelde vragen mag filmen. Hij uitdagender werk, het callcenter bespaart kosten. Win-win. Dit heet ook wel een i-deal: een afspraak op maat waar mens en organisatie van profiteren.

Dialoog en maatwerk werken op alle niveaus: van werkvloer, via medezeggenschap, tot boardroom en cao. Factor Vijf faciliteert het.

workflow

Hoe we werken

Altijd in samenwerking met opdrachtgevers en relevante stakeholders. Vaak rolt er dan een lezing, masterclass of workshop uit. Of een strategische sessie die we met creatieve werkvormen begeleiden. Soms een onderzoek, regelmatig een intensief verandertraject. Het liefst combineren we actie en onderzoek – actieonderzoek dus, want dan komen praktijk en theorie mooi samen en wordt iedereen wijzer. Met als resultaat: mensen en organisaties die zich blijven ontwikkelen!